tiistai 9. maaliskuuta 2010

tärkeä aihe

Olen niin vihainen juuri nyt. Koulussa meillä oli teemapäivä. Teemaa taisi olla demokratia. anyway. Yksi tunti oli että kaksi luokkaa kokoontui ja alkoi jutella. Yksi puheenaihe oli oppilaiden oikeudet. Joskus talvella vähän aikaa sitten joillakin oli jälki-istuntoa, heidät pistettiin ulos pihalle hakkaamaan jäätä rappusista. Rappusista joissa he itse kävelevät kouluun joka ikinen päivä. Koko luokan mielestä oli väärin pistää oppilaat itse hakkaamaan jäätä rappusista. Heidän mielestä se ei ole niiden tehtävä hakata sitä jäätä sieltä rappusista koska ei ole niitten vika että jää on siihen jäätynyt. Siis mitä?! Mä en todellakaan tajua tällaista. Ihmiset tässä maassa(koulussa) ei näköjään välitä mistään muusta kun itsestään.

Toisella tunnilla me katsottiin leffaa todella tärkeästä aiheesta eli ympäristöstä. Leffan nimi oli The Age of Stupid. Se kosketti mua aika paljon, mutta enemmän mua alkoi vihastuttaa ihmisten reaktiot elokuvasta. Suurimmalla osalla ei ollut edes mielipidettä. Ne elää omassa maailmassaan jossa ympäristön lämpenemistä ei ole edes olemassa. Useimmat ihmiset ajattelevat "ihan sama, en mä elä enään silloin ku maapallo on tuhoutunut". Oon niin vihainen. Miksi ihmisten pitää olla niin pinnallisia? Miksi helsinkiläisten pitää ajaa autoa keskustassa kun busseja menee joka nurkasta nurkkaan? Miksi pitää matkustella lentokoneella niin paljon, onko se niin tarpeellista? Miksi pitää koko ajan rakentaa uutta? Kuulostan nyt joltain Green Peace lesbolta, mutta tämä on oikeasti tärkeä aihe! Miksi ihmisten piti tuhota jotain joka oli niin kaunista. (By michael jackson hehe)

Kun näen tällaisia kuvia alan voimaan pahoin. Tässä on ennen ollut kaunista luontoa. Kuva Tokyosta.

2 kommenttia:

  1. no niinpä, ihan samaa mieltä! kyllä välillä unohtaa ajatella esim maailman tilaa mut se on ihan kauheeta kattoa esim uutisia ku joka uutinen on vaan paha uutinen, ei ikinä mitään hyvää =( on sotia, hirmumyrskyjä ja ilmastonmuutosta ja otsonikato ja vaikka mitä, kukaan ei välitä!! ja esim malediivit on jäämässä veden alle ilmastonmuutoksen takia, ihan kamalaa että joku saari jossa asuu ihmisiä on joutumassa veden armoille... ja se toinen saari joka on tehnyt sopimukse uuden-seelannin kanssa että asukkaat muuttaa sinne kun saari joutuu veden alle... kamalaa!!

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla sulta välillä tällastaki tekstiä :) Oot todellaki oikeessa! Mite jotkut voi olla niin itsekkäitä ettei välitä muusta ku itestään -.- Vaatteiden ostokin on muuten luonnonvarojen tuhlausta, pitäis varmaa vähentää sitä ja suosia kirppiksiä ja laadukkaita materiaaleja. Hyvä kuitenki ku otit tärkeen asian esille:)

    VastaaPoista